Сообщений: 3

Kuidas pelmeene valmistada?

Сообщение от: 22-05-2015 15:16

Tallinna Rahvaülikool pakub võimalust tulla õppida pelmeene valmistama!

3. juunil toimub aadressil Estonia pst 5a pelmeenide töötuba.

Töötoas valmistame pelmeene Ljudmila Ruukeli näpunäidete ja retseptide järgi. Teeme, sööme ja võtame kojugi kaasa.

Pelmeenid on oma nimetuse saanud udmurdi ja komi keeltest (пель – kõrv, нянь – leib). Eesti keeles võiksime siis öelda kõrvakujuline leib. Ehkki pelmeenitaolisi toitusid leidub mitmetel maailma rahvastel, viitab nimi sellele, kust pelmeenid pärinevad.

Ljudmila Ruukel on pärit Põhja-Udmurtiast ja lapsepõlvest saadik kodus kodus2012pelmeene valmistanud. Pelmeenide täidised on erinevad, näiteks lihast, kartulist, seentest, kodujuustust, kapsast jne.

Vaata lisa: http://kultuur.ee/kursus/pelmeenide-tootuba/
Facebookis: https://www.facebook.com/events/720929764682607/[b][url][/url][/b][b]
Сообщений: 201

Сообщение от: 03-12-2020 15:59


mina aurutan pannil veega , lõpupoole lisan veidi õli et krõbedamaks praeksid
Сообщений: 978

Сообщение от: 11-12-2020 11:30


õlis